Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
Процедура закупівлі оголошена 21.08.2024 11:53. Дата останніх змін - 13.09.2024 08:40

Бухгалтерські та аудиторські послуги (Аудиторські послуги) -

Ідентифікатор закупівлі UA-2024-08-21-004260-a  
ID 124671a5458d46999f00ec19043b4721  
Загальна очікувана вартість закупівлі
11`069`444.00 Гривня
Ви ще не берете участь в обговоренні цієї закупівлі
Ви ще не берете участь у цій закупівлі
Відмітити оголошення
Додати у вибране
Приховати
Запланувати участь

Закупівля здійснюється відповідно до https://prozorro.gov.ua/plan/UA-P-2024-08-19-013061-a, згідно з технічними вимогами і якісними характеристиками предмета закупівлі. Джерело фінансування: власний бюджет (кошти від господарської діяльності підприємства). Мова, якою повинні готуватися тендерні пропозиції, – українська. Документи, які не готуються учасником та представлені у складі тендерної пропозиції, можуть бути надані як українською, так і російською мовами. Критерій оцінки – ціна 100%. Умови надання забезпечення тендерних пропозицій зазначені в оголошенні про початок торгів та в Додатку 6.1 до тендерної документації.

Закупівельник (Проводить закупівлю)

Найменування замовника ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ОПЕРАТОР ГАЗОТРАНСПОРТНОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ"  
Загальна очікувана вартість закупівлі 11`069`444.00 Гривня (без ПДВ)  
Загальний розмір забезпечення тендерних пропозиції 332`000.00 Гривня  
Процедура закупівлі Відкриті торги з особливостями  
Метод оцінки тендерних пропозицій учасників Оцінка тендерних пропозицій учасників за найменшою пропозицією  
Закупівля оголошена
21.08.24
Період уточнень
до 02.09.24
Період оскаржень
до 02.09.24
Подання пропозицій
до 05.09.24
Аукціон
06.09.24
Кваліфікація переможця
з 06.09.24
28.08.2024, 18:52
Кваліфікаційні вимоги
Загальне запитання щодо оголошення
Пунктом 2.1.1 Додатку 2 до Тендерної документації передбачено, що для підтвердження наявності в учасника процедури закупівлі працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, учасник повинен надати довідку про наявність в Учасника:
2.1.1.1 не менше 100 (сто) працівників, які працюють на умовах повної зайнятості та/або з якими у Учасника укладено трудовий договір не пізніше 6 місяців до дати оголошення про проведення цієї закупівлі.
Таким чином, Замовник в Тендерній документації передбачив, що у складі Учасника повинні працювати не менше 100 (ста) працівників, які:
або працюють на умовах повної зайнятості та з якими у Учасника укладено трудовий договір не пізніше 6 місяців до дати оголошення про проведення цієї закупівлі;
або з якими у Учасника укладено трудовий договір не пізніше 6 місяців до дати оголошення про проведення цієї закупівлі.
Відповідно до ст.21 КзПП трудовий договір укладається з усіма працівниками, в тому числі і з тими, які працюють неповний робочий час чи які працюють за сумісництвом.
Таким чином, Замовником передбачена можливість включення до довідки про наявність працівників відповідної кваліфікації працівників, які працюють у Учасника за сумісництвом більше 6 місяців до дати оголошення закупівлі.
Водночас у п.2.1.2 Додатку 2 до тендерної документації , в якому передбачене документальне підтвердження інформації, передбаченої в п.2.1.1, учасник повинен надати :
2.1.2.2 Оригінал та/або електронна копія та/або сканована копія сертифікатів (дипломів), що підтверджують дійсне членство працівників Учасника (не менш як 15 працівників), наведених в довідці, в одній з таких міжнародних організацій: Асоціації Присяжних Дипломованих Бухгалтерів (АССА), Американському інституті сертифікованих громадських бухгалтерів (AICPA), Інституті присяжних бухгалтерів Англії і Уельсу (ICAEW). *Зараховується кількість персоналу лише за документами, що підтверджують їх членство: Member of the Association, Certificate of Membership, Fellow Member of the Association, а також документами, що підтверджують основне місце роботи вказаного персоналу у Виконавця;
Зазначені вимоги суперечать положенням п.2.1.1, яким передбачається можливість роботи у учасника працівників за сумісництвом.
Таким чином, просимо усунути неузгодженості між п.2.1.1 та 2.1.2.2 в Додатку 2.
Крім того, статтею 23 Закону України «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність» визначені вимоги до внутрішньої організації суб’єктів аудиторської діяльності, які мають право проводити обов’язковий аудит фінансової звітності.
Зокрема, у суб’єкті аудиторської діяльності для надання послуг з обов’язкового аудиту фінансової звітності підприємств, що становлять суспільний інтерес, за основним місцем роботи на умовах нормальної тривалості робочого часу не менше 40 годин на тиждень (крім працівників, яким законодавством встановлено скорочену тривалість робочого часу) має працювати не менше п’яти аудиторів, які залучаються до виконання завдань, із загальної чисельності штатних кваліфікованих працівників, не менше 10 осіб, з яких щонайменше дві особи мають підтвердити кваліфікацію відповідно до статті 19 цього Закону або скласти іспит за напрямом, зазначеним у пункті 7 частини 2 статті 19 цього Закону, або мати чинні сертифікати (дипломи) професійних організацій, що підтверджують високий рівень знань з міжнародних стандартів фінансової звітності.
Перелік професійних організацій, сертифікат (диплом) яких свідчить про високий рівень відповідних знань, затверджується Радою нагляду та оприлюднюється на офіційному веб-сайті Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації".
Таким чином, просимо також привести у відповідність до положень ст.23 зазначеного Закону кількість працівників, зазначених у п.2.1.2.2 Додатку 2 до Тендерної документації.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 30.08.2024, 11:53)
1. Вимоги пунктів 2.1.1 та 2.1.2.2 є взаємодоповнюваними, не суперечать один одному та жодним чином не обмежують можливість участі у тендері.
2. Стаття 23 Закону України «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність» визначає мінімальні вимоги до суб’єктів аудиторської діяльності, які надають послуги з обов’язкового аудиту. Вимога щодо наявності не менше 15 аудиторів із підтвердженою кваліфікацією не суперечить чинному законодавству України.
29.08.2024, 16:44
Звернення щодо внесення правок до проекту договору
Загальне запитання щодо оголошення
Шановна/ий уповноважена особа!

Звертаємось із проханням внести наступні зміни до проекту договору:
п. 13.3 викласти в наступній редакції: "13.3. Замовник має право в односторонньому порядку достроково розірвати цей Договір, повідомивши в письмовій формі Виконавця, шляхом направлення відповідного повідомлення із зазначенням дати розірвання Договору на адресу Виконавця, вказану в розділі 17 цього Договору, та/або на електронну адресу Виконавця, визначену у п. 16.11. Договору. Договір вважається розірваним (припиненим) з дати, зазначеної в повідомленні Замовника. В цьому випадку Сторони можуть до дати розірвання Договору провести звірку взаєморозрахунків, яка оформлюється актом звірки. Замовник оплачує Виконавцю фактично надані Послуги за умови відсутності зауважень щодо їх відповідності умовам Договору. Для цілей визначення вартості фактично наданих Послуг за базу приймається відсоткове співвідношення фактично проведених аудиторських процедур до загальної кількості таких процедур, які необхідно було провести. Вартість фактично наданих Послуг визначається множенням отриманого відсотка на загальну вартість Послуг за відповідним етапом."
п. 16.2 викласти в наступній редакції: "16.2. Цей Договір укладено українською мовою у двох примірниках, що мають однакову юридичну силу, по одному для кожної Сторони.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 30.08.2024, 11:53)
Зміст даного пункту не протирічить чинному законодавству України
29.08.2024, 17:15
зміни до договору
Загальне запитання щодо оголошення
Просимо викласти п 2.2. в наступній редакції "Метою послуг з проведення аудиту згідно з п. 1.2.2. цього Договору є висловлення думки про те, чи фінансова звітність відображає достовірно в усіх суттєвих аспектах фінансовій стан, фінансові результати і грошові потоки Замовника відповідно до Міжнародних стандартів фінансової звітності (далі – МСФЗ)."
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 30.08.2024, 11:55)
Замовник не вважає за потрібне вносити запропоновані зміни.