Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
Процедура закупівлі оголошена 01.07.2024 12:48. Дата останніх змін - 23.07.2024 16:23

Придбання спеціалізованої техніки для комунальних підприємств, а саме машини дорожньої комбінованої зі змінним обладнанням на базі самоскида (місткість поливо мийного обладнання не менше 5,0 куб.м.), аналог та/або еквівалент) -

Ідентифікатор закупівлі UA-2024-07-01-004016-a  
ID df2b6cf54f47443d9ca7a62ac2f0aac2  
Загальна очікувана вартість закупівлі
7`510`000.00 Гривня
Ви ще не берете участь в обговоренні цієї закупівлі
Ви ще не берете участь у цій закупівлі
Відмітити оголошення
Додати у вибране
Приховати
Запланувати участь

Закупівельник (Проводить закупівлю)

Найменування замовника КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО МИКОЛАЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ "МИКОЛАЇВСЬКІ ПАРКИ"  
Загальна очікувана вартість закупівлі 7`510`000.00 Гривня (з ПДВ)  
Процедура закупівлі Відкриті торги з особливостями  
Метод оцінки тендерних пропозицій учасників Оцінка тендерних пропозицій учасників за найменшою пропозицією  
Закупівля оголошена
01.07.24
Період уточнень
до 06.07.24
Період оскаржень
до 06.07.24
Подання пропозицій
до 09.07.24
Аукціон
10.07.24
Кваліфікація переможця
з 10.07.24
Пропозиції розглянуті
з 17.07.24
Завершена
23.07.24
03.07.2024, 13:18
Розширення технічних вимог предмету закупівлі
Загальне запитання щодо оголошення
Шановний Замовник!
Доброго дня. Нами, як потенційним учасником даної закупівлі було розглянуто тендерну документацію, та встановлено, що тендерна документація по даній закупівлі складена з порушенням законодавства у сфері публічних закупівель, а саме містить дискримінаційні вимоги стосовно технічної частини предмету закупівлі. Окремі умови тендерної документації порушують вимоги частини четвертої статті 22 Закону України «Про публічні закупівлі» (надалі – Закон) та принципи здійснення закупівель, визначені статтею 5 Закону, а саме: недискримінація учасників, відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель.
З метою розширення кола учасників в проведені аукціону і створені здорової конкуренції при проведені торгів, пропонуємо викласти пункти технічних вимог у Додатку 4 та відповідно у Додатку 1 до тендерної документації у наступній редакції, а саме:
п.2.2 «Маса автомобіля в разі повного завантаження повинна бути від 10 000 до 14 000 кг. (Учасник підтверджує відповідність зазначеній вимозі шляхом надання копії Сертифікату відповідності на шасі, що пропонується, з минулих поставок).»;
п.2.4 «Об'єм двигуна повинен бути від 3 750 до 4 300 куб.см. (Учасник підтверджує відповідність зазначеній вимозі шляхом надання копії Сертифікату відповідності на шасі, що пропонується, з минулих поставок).»;
п.2.6 «Для проїзду в дворові арки та вузькі вулиці, колісна база автомобіля повинна бути не більше 3800 мм. (Учасник підтверджує відповідність зазначеній вимозі шляхом надання копії Сертифікату відповідності на шасі, що пропонується, з минулих поставок).»;
п.2.7 «Для покращення проїзду в дворові арки та вузькі вулиці, кабіна автомобіля, повинна бути безкапотного типу. Ширина кабіни автомобіля повинна бути не більше ніж 2100 мм. (без урахування дзеркал).»;
п.2.9 «Розмір шин не менше R17,5»;
п.2.13 «Наявність: електросклопідйомники, центральний замок, магнітола MP3/USB з колонками (не менше 2), кондиціонер, інструментальний відсік в кабіні.»;
п.2.15 «Мінімальний кліренс повинен бути не більше 245 мм.»;
п.2.19 «Тип приводу обладнання – гідравлічний або електричний»;
у п.3.2 вимогу стосовно сертифікату ISO викласти у наступній редакції «- копію сертифікатів на систему управління якістю ДСТУ ISO щодо виробництва автотранспортних засобів, завірені печаткою заводу-виробника.».
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 05.07.2024, 13:56)
Шановний потенційний учасник. Ознайомившись з Вашою пропозицією щодо змін технічних вимог до предмету закупівлі, надаємо Вам наступну відповідь:
Замовником розроблено технічні характеристики предмета закупівлі виходячи з умов виробничих потреб кінцевого споживача та керуючись виключно принципами здійснення закупівель згідно із Законом України «Про публічні закупівлі» та Постановою КМУ від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» зі змінами та доповненнями (далі — Особливості).
З урахуванням вимог зазначених правових актів замовник самостійно та з дотриманням законодавства в цілому та відповідно до своїх потреб, визначає вимоги тендерної документації.
Замовником не встановлено обмежень щодо надання учасниками пропозиції еквіваленту Товару, а отже Ви не обмежені в своєму праві приймати участь у зазначеній закупівлі. Замовником надана можливість пропонувати Товар, який має характеристики не гірше, в порівнянні з нашими вимогами. Правом Замовника, яке не обмежено Законом України «Про публічні закупівлі» та Особливостями (Постановою КМУ від 12 жовтня 2022 р. № 1178), є бажання закупити техніку, яка володіє технічними характеристиками що відповідають функціональним потребам кінцевого споживача техніки.
Таким чином, згідно з положеннями норм діючого законодавства у сфері публічних закупівель, замовник самостійно визначає необхідні технічні характеристики предмета закупівлі виходячи зі специфіки предмета закупівлі, керуючись принципами здійснення закупівель та з дотриманням законодавства. Вимоги до предмету цієї закупівлі встановлені з дотриманням принципів публічних закупівель, у відповідності до фактичних потреб Замовника та кінцевого споживача.
Уважно вивчивши Ваше звернення, замовник прийшов до висновку, що запропоновані зміни призведуть до суттєвого погіршення ряду характеристик предмету закупівлі, які в сукупності, значно погіршить функціональність предмета закупівлі, що не відповідає потребам та вимогам Замовника.
Враховуючи викладене, а також, нагальність потреби придбання предмету закупівлі, Замовник не вважає за необхідність внесення запропонованих Вами змін.
В свою чергу, Учасник може запропонувати свій варіант пропозиції, але він повинен бути не гірший і відповідати технічним умовам згідно тендерної документації.
Замовник розгляне усі пропозиції учасників які відповідають вимогам щодо оголошення даної закупівлі.