Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
Процедура закупки объявлена 04.11.2024 16:16. Дата последних изменений - 04.11.2024 16:16

Послуги з організації гарячого харчування учнів1-4 класів ліцею №3 Івано-Франківської міської ради (ДК 021:2015: 55520000-1 — Кейтерингові послуги (55523100-3 – Послуги з організації шкільного харчування) -

Идентификатор закупки UA-2024-11-04-011403-a  
ID de4749b3b9c6424d8f08817e7336171a  
Ожидаемая стоимость
251`748.00 Гривна
Вы еще не принимаете участие в обсуждении этой закупки
Вы еще не принимаете участие в этой закупке
Отметить публикацию
Добавить в избранное
Спрятать
Запланировать участие

Заказчик (Проводит закупку)

Наименование заказчика ЛІЦЕЙ №3 ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ  
Ожидаемая стоимость 251`748.00 Гривна (без НДС)  
Обоснование Обґрунтування підстави для здійснення замовником закупівлі Обґрунтування підстави для здійснення замовником закупівлі Послуги з організації гарячого харчування учнів1-4 класів ліцею №3 Івано-Франківської міської ради (ДК 021:2015: 55520000-1 — Кейтерингові послуги (55523100-3 – Послуги з організації шкільного харчування) Розмір бюджетного призначення 251748,00 грн без. ПДВ Кількість –37 послуги днів (кількість або обсяг надання послуг визначається Замовником з урахуванням вимог тендерної документації) застосування підстави для здійснення закупівлі відповідно до пп.6 п. 13 Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затвердженому постановою Кабміну «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічнізакупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» від 12.10.2022 № 1178. Для забезпечення належного функціонування Ліцею № 3 Івано-Франківської міської ради, забезпечення надання послуги з організації гарячого харчування учнів1-4 класів ліцею №3 Івано-Франківської міської ради (ДК 021:2015: 55520000-1 — Кейтерингові послуги (55523100-3 – Послуги з організації шкільного харчування) Пунктом 10 Особливостей встановлено, що замовники, у тому числі централізовані закупівельні організації, здійснюють закупівлі товарів і послуг (крім поточного ремонту),вартість яких становить або перевищує 100 тис. гривень, послуг з поточного ремонту, вартість яких становить або перевищує 200 тис. гривень, робіт, вартість яких становить або перевищує 1,5 млн. гривень, шляхом застосування відкритих торгів у порядку, визначеному цим особливостями, та/або шляхом використання електронного каталогу для закупівлі товару. Відкриті торги з особливостями для проведення закупівлі за предметом послуги з організації гарячого харчування учнів1-4 класів ліцею №3 Івано-Франківської міської ради (ДК 021:2015: 55520000-1 — Кейтерингові послуги (55523100-3 – Послуги з організації шкільного харчування) були розпочаті 21.10. 2024 року. Оголошення щодо закупівлі було оприлюднено в електронній системі закупівель за номером UA-2024-10-21-009140-a. На участь в торгах не було подано жодної тендерної пропозиції, у зв’язку з чим електронною системою закупівель відкриті торги було відмінені автоматично. У замовника залишається подальша потреба у здійсненні закупівлі Послуги з організації гарячого харчування учнів1-4 класів ліцею №3 Івано-Франківської міської ради (ДК 021:2015: 55520000-1 — Кейтерингові послуги (55523100-3 – Послуги з організації шкільного харчування). Більше того потреба в даному предметі набуває нагальності з метою забезпечення навчального процесу закладу. Відповідно до підпункту 6 п13 Особливостей, у разі якщо відмінено відкриті торги через неподання жодної тендерної пропозиції для участі у відкритих торгах у строк, установлений замовником згідно з цими особливостями, у тому числі за лотом. При цьому предмет закупівлі, його технічні, кількісні та якісні характеристики, проект договору про закупівлю, а також вимоги до суб’єкта, з яким укладається договір про закупівлю, не повинні відрізнятися від вимог, що були визначені замовником у тендерній документації (крім вимог, визначених пунктом 47 цих особливостей), та сума договору про закупівлю не може перевищувати очікувану вартість предмета закупівлі, зазначену замовником в оголошенні про проведення відкритих торгів, які відмінено через відсутність достатньої кількості учасників процедури закупівлі (учасника процедури закупівлі), з урахуванням прийнятного відсотка перевищення ціни тендерної пропозиції учасника процедури закупівлі над очікуваною вартістю предмета закупівлі, якщо такий прийнятний відсоток був зазначений у тендерній документації; Загальна потреба сформована з урахуванням кількості учнів 1– 4 класів школи З урахуванням викладеного та враховуючи нагальність закупівлі, з метою здійснення господарської діяльності, є доцільним прийняти рішення згідно підпунктом 6 пункту 13 Особливостей здійснити закупівлю Послуги з організації гарячого харчування учнів1-4 класів ліцею №3 Івано-Франківської міської ради (ДК 021:2015: 55520000-1 — Кейтерингові послуги (55523100-3 – Послуги з організації шкільного харчування) Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувана вартість закупівлі : 251748,00 грн без. ПДВ 176223,60 грн без ПДВ державний бюджет, 75524,40 грн без ПДВ (відповідно до постанови КМУ від 02.02.2011 року № 116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладання податком на додану вартість» Кількість –37 послуги днів (кількість або обсяг надання послуг визначається Замовником з урахуванням вимог тендерної документації) Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі здійснено на підставі - ПКМУ від 04 жовтня 2024 р. № 1145 Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення харчуванням учнів початкових класів закладів загальної середньої освіти у 2024 році) - розпорядження міського голови від 08.10.2024 року №377-р «Про розподіл бюджетних призначень» - довідка ДОН №548 від 11.10.2024р (на кошти місцевого самоврядування 30%) - довідка ДОН №548 від 11.10.2024р (на субвенційні кошти 70%) - рішення Івано-Франківської міської ради від 15.12.2023 р №228-39 «Про встановлення вартості харчування учнів закладів загальної середньої освіти Івано-Франківської міської територіальної громади» та Наказу «Про організацію харчування учнів пільгових категорій 1-11 класів» та суми кошторисних призначень Замовника за КЕКВ 2230 «Продукти харчування». - рішення Івано-Франківської міської ради від 29.10.2024р. № 202-46 Про організацію харчування учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти Івано-Франківської міської ради у 2024 році При цьому розрахунок очікуваної вартості проводився, виходячи із кількості учнів пільгових категорій (згідно з наказом ___________________), вартості сніданків та обідів (затверджених рішенням Івано-Франківської міської ради від 15.12.2023 р.) та кількості робочих днів до завершення року 2024. До ціни послуг з організації гарячого харчування включаються всі визначені законодавством податки та збори. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 02.02.2011р. № 116 «Про затвердження порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість» вартість послуг з організації гарячого харчування учнів (кейтерингових послуг) не включає в себе суму ПДВ. • вартість гарячого харчування для вікової групи 6-11 років (1-5 кл.) – 28,00 гривень/день на одну дитину (сніданок-28,00 гривень/день); - Нормативно-правове регулювання. Закупівля послуг з організації гарячого харчування регулюється Законом України «Про освіту», статті 25, 56, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 25, 59, Закону України «Про основні принципи та вимоги безпечності та якості харчових продуктів», розпорядженням Кабінету Міністрів від 5 серпня 2020 р. № 1008-р «Про затвердження плану заходів з реформування системи шкільного харчування»,Порядком організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 р. №305, Санітарним регламентом для закладів загальної середньої освіти, затвердженим наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020 р. № 2205, Гігієнічними вимогами до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти, затвердженими наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, зареєстрованими в Міністерстві юстиції України 22 грудня 2020 року № 1275/35558, листами Міністерства освіти і науки України і Міністерством охорони здоров’я України від 07.07.2021 р. № 1/9-347/26-04/19995/2-21 «Щодо окремих питань організації харчування у 2021-2022 роках у закладах дошкільної, загальної середньої освіти», Міністерства охорони здоров’я України від 22.06.2021 р. № 26-04/18273/2-21 «Щодо організації харчування у закладах освіти, протиепідемічними заходами у закладах освіти на період карантину у зв’язку поширенням короно вірусної хвороби (COVID-19), затвердженими постановою Головного державного санітарного лікаря України 23 квітня 2021 року №4, рішення Івано-Франківської міської ради від 15.12.2023 р №228-39 «Про встановлення вартості харчування учнів закладів загальної середньої освіти Івано-Франківської міської територіальної громади» та Наказу «Про організацію харчування учнів пільгових категорій 1-11 класів» та суми кошторисних призначень Замовника за КЕКВ 2230 «Продукти харчування». Рішення Івано-Франківської міської ради від 29.10.2024р. № 202-46 Про організацію харчування учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти Івано-Франківської міської ради у 2024 році. ПКМУ від 04 жовтня 2024 р. № 1145 Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення харчуванням учнів початкових класів закладів загальної середньої освіти у 2024 році Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі та технічна специфікація до предмета закупівлі ДК 021:2015: 55520000-1 — Кейтерингові послуги Кількість дітей 1-4 класів , які забезпечуватимуться гарячим харчуванням – 243 учні (при умові 100% відвідування учнями школи) Кількість робочих днів надання послуг – 37 Вимоги до якісних характеристик: Харчування учнів повинно повністю відповідати фізіологічній потребі дитячого організму у поживних речовинах та енергії відповідно до віково-статевих особливостей, а також вимогам санітарного законодавства та нормам харчування, встановленим постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305. Учасник розраховує ціну послуги відповідно до примірного чотиритижневого сезонного меню для різних вікових груп, що також враховують особливі дієтичні потреби здобувачів освіти/дітей (у разі їх наявності), потребу у лікувальному харчуванні (у разі прийняття відповідного рішення засновником закладу), та сезонність (осінь, зима, весна, літо). Кількість учнів може змінюватися відповідно до фактичного відвідування. Організація гарячого харчування учнів проводиться щоденно - сніданок під час навчального періоду. Учасник у пропозиції також враховує, що протягом року змінюється віковий та кількісний склад учнів, а також необхідність в організації дієтичного та, можливо, - лікувального харчування, тому можливі зміни в кількості дітей в кожній віковій групі та потребі у дієтичному та лікувальному харчуванні. Учасник має врахувати та суворо дотримуватися графіку харчування дітей визначеного керівником закладу. Продукти, які використовуються під час приготування їжі, повинні мати всі необхідні відповідно до законодавства документи, що підтверджують їх якість та безпечність, та відповідати гігієнічним вимогам до харчових продуктів. Харчові продукти, що поступають на харчоблок, повинні відповідати вимогам нормативно-технічної документації і супроводжуватися документами, що встановлюють їх якість. Згідно з вимогами статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку харчових продуктів, які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та / або обігу харчових продуктів. З метою виконання вимог частин першої та другої статті 22 Закону України « Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку повинні застосовувати системи процедури, що забезпечують доступність такої інформації компетентному органу за його запитами Інформація повинна зберігатися протягом шести місяців після закінчення кінцевої дати продажу харчового продукту, нанесеної на маркуванні Не допускається приймати харчові продукти без супроводжувальних документів, з минулим строком зберігання, з ознаками псування. У супроводжувальних документах про якість продуктів, які особливо швидко псуються, повинні бути вказані дата випуску продукту, а також і дата його кінцевого строку зберігання. Супроводжувальні документи (товарно-транспортна накладна, якісне посвідчення, сертифікат) необхідно зберігати до кінця реалізації продукту. Під час надання послуг та приготування їжі учасник забезпечує безперешкодний доступ на харчоблок працівникам замовника, здійснюючим контроль і нагляд, для проведення перевірки відповідності виробництва, зберігання, транспортування, реалізації і використання харчових продуктів. Учасник повинен щодня проводити бракераж готових страв за участю медичного працівника закладу чи іншої визначеної керівником закладу відповідальною за проведення бракеражу особою/ами. У разі встановлення та актування бракеражем факту неякісного приготування готових страв їх заміна повинна бути проведена не пізніше ніж протягом двох годин (у відповідності до вимог п.24 постанови 305). та забезпечити дотримання вимог щодо відбору і зберігання добових проб страв. Готові страви повинні бути належної якості та відповідати встановленим Державним санітарним правилам і нормам. Кількість учнів на харчування узгоджується замовником кожного дня. Протягом надання послуг учасник повинен забезпечувати їдальню достатньою кількістю столового та кухонного посуду, кухонного інвентаря, спеціального та санітарного одягу, миючими і дезінфікуючими засобами, здійснювати технічне обслуговування та поточний ремонт обладнання харчоблоку, здійснювати централізоване прання санітарного одягу, вживати заходи щодо забезпечення дотримання правил пожежної безпеки. Надання послуг повинно здійснюватися лише при наявності умов для дотримання правил особистої гігієни персоналом харчоблоку. Персонал Учасника, який займається постачанням продуктів, приготуванням та роздачею їжі, повинен мати санітарний допуск до роботи. Протягом надання послуг учасник повинен забезпечувати належний санітарний стан харчоблоку замовника. Протягом надання послуг учасник повинен забезпечувати збереження приміщень та обладнання, розташованого в харчоблоку замовника. У разі необхідності здійснювати проведення поточних ремонтів приміщень, інженерних мереж та відшкодування завданих збитків. На вимогу замовника учасник повинен представляти документи про якість та безпечність на усі продукти харчування, які використовуються для надання послуг. Учасник повинен надати замовнику послуги, якість яких відповідає наступним нормативним документам: Вимогам Постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР. Наказу Міністерства охорони здоров’я України від 23.07.2002 № 280 «Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб». Виконавець несе відповідальність за якість та безпеку готової продукції, яка видається до споживання згідно норм чинного законодавства України. Під час надання послуг з організації шкільного харчування учасник застосовує заходи із захисту довкілля.  
Процедура закупки
Закупка без использования электронной системы
 
Закупка объявлена
04.11.24
Выбор контрагента
Подготовка соглашения
Завершен
04.11.24
Информация о мониторинге закупки органами государственного финансового контроля отсутствует