Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
Процедура закупки объявлена 28.12.2024 18:40. Дата последних изменений - 02.01.2025 09:30

Послуги з організації гарячого харчування учнів 1-4 класів та учнів пільгових категорій 5-11 класів -

Идентификатор закупки UA-2024-12-28-001280-a  
ID 2be4abc1b83840f3ac3cac14e2801c87  
Вы еще не принимаете участие в обсуждении этой закупки
Вы еще не принимаете участие в этой закупке
Отметить публикацию
Добавить в избранное
Спрятать
Запланировать участие

Заказчик (Проводит закупку)

Наименование заказчика КЗ ЗСО "Луцький ліцей № 9 Луцької міської ради"  
Общая ожидаемая стоимость закупки 3`440`100.00 Гривна (с НДС)  
Процедура закупки Открытые торги с особенностями  
Метод оценки тендерных предложений участников Оценка тендерных предложений участников по наименьшей предложением  
Закупка объявлена
28.12.24
Период уточнений
до 04.01.25
Период обжалования
до 04.01.25
Прием предложений
до 07.01.25
Осталось3 дня. Спешите принять участие! Спешите принять участие!
Аукцион
09.01.25
29.12.2024, 17:09
Щодо ціни послуг
Общий вопрос о закупке
З урахуванням вихідних умов даної закупівлі (очікуваної вартості закупівлі та кількості послуг/дітоднів), ціна харчування за один дітодень становить 50 грн.
Інформація про необхідні технічні та якісні характеристики предмета закупівлі ТЕХНІЧНЕ ЗАВДАННЯ та Проєкт договору про закупівлі містять вимоги, що харчування учнів повинно повністю відповідати фізіологічній потребі дитячого організму у поживних речовинах та енергії відповідно до віково-статевих особливостей, а також вимогам санітарного законодавства та нормам харчування, встановленим постановою Кабінету Міністрів України 24.03.2021 №305.

Запитання: Чи проводив замовник економічний розрахунок щодо реальної можливості дотримання вимог постанови Кабінету Міністрів України 24.03.2021 №305 при ціні харчування в розмірі 50 грн. за один дітодень?
Чи може замовник надати такий розрахунок, з урахуванням реальних ринкових цін на продукти харчування, прогнозованої інфляції, вартості енергоносіїв, вартості праці тощо?
Якими критеріями керувався замовник, визначаючи ціну харчування в розмірі 50 грн. за один дітодень?
Ответ заказчика (ответ зарегистрирован02.01.2025, 08:51)
На виконання законів України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», «Про охорону дитинства», «Про освіту», «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб» від 16.01.2020 № 474-IX, з метою удосконалення системи харчування школярів рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради від 11.12.2024 № 715-1 «Про грошові норми на харчування учнів закладів загальної середньої освіти на ІІ семестр 2024/2025 навчального року» затверджена грошова норма.
Державна субвенція виділена для організації гарячого харчування учнів 1-4 класів з розрахунку 50 гривень на один навчальний день, враховуючи загальну статистику грошової норми по Україні
Харчування учнів організовано відповідно до Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305, вимог санітарного законодавства та законодавства з питань безпечності та якості харчових продуктів. У Постанові визначено, що розрахунок вартості одноразового гарячого харчування на одного учня початкових класів не може перевищувати вартість одноразового гарячого харчування учня 5-х—11-х (12-х) класів.
29.12.2024, 17:10
Щодо умов договору та відшкодування витрат виконавця
Общий вопрос о закупке
Згідно проєкту договору про закупівлі, замовник зобов’язаний своєчасно та в повному обсязі сплачувати за надані послуги відповідно до умов договору. Тобто оплаті підлягають фактично надані послуги, коли приготовлені страви були спожиті учнями.
Разом з тим, можуть бути ситуації, коли страви не будуть спожиті не з вини виконавця (наприклад через оголошення повітряної тривоги).

Запитання: Як замовник буде здійснювати компенсацію фактичних витрат виконавця (надавача послуг), якщо виконавець належно та своєчасно виконає своє зобов’язання з приготування готових страв, але вони не будуть спожиті через скасування навчального процесу внаслідок оголошеної повітряної тривоги та/або з інших причин, зумовлених обставинами правового режиму воєнного стану?

Пропозиція: Внести до договору про закупівлі доповнення щодо відшкодування фактичних затрат виконавця (оплати послуг виконавця), якщо готові страви не були спожиті не з вини виконавця.
Ответ заказчика (ответ зарегистрирован02.01.2025, 08:51)
Сторони звільняються від відповідальності за часткове або повне невиконання обов’язків щодо Договору, якщо це невиконання є наслідком непереборної сили (форс-мажорних обставин). Під форс-мажорними обставинами розуміють надзвичайні та невідворотні обставини, що об’єктивно унеможливлюють виконання зобов’язань, передбачених умовами Договору, обов’язків згідно із законодавчими та іншими нормативними актами, а саме: загроза війни, збройний конфлікт або серйозна погроза такого конфлікту, включаючи, але не обмежуючись ворожими атаками, блокадами, військовим ембарго, дії іноземного ворога, загальна військова мобілізація, військові дії, оголошена та неоголошена війна, дії суспільного ворога, збурення, акти тероризму, диверсії, піратство, безлади, вторгнення, блокада, революція, заколот, повстання, масові заворушення, введення комендантської години, експропріація, примусове вилучення, захоплення підприємств, реквізиція, громадська демонстрація, блокада, страйк, аварія, протиправні дії третіх осіб, пожежа, вибух, тривалі перерви в роботі транспорту, регламентовані умовами відповідних рішень та актами державних органів влади, закриття морських проток, ембарго, заборона (обмеження) експорту/імпорту тощо, а також викликані винятковими погодними умовами і стихійним лихом, а саме: епідемія, сильний шторм, циклон, ураган, торнадо, буревій, повінь, нагромадження снігу, ожеледь, град, заморозки, замерзання моря, проток, портів, перевалів, землетрус, блискавка, пожежа, посуха, просідання і зсув ґрунту, інші стихійні лиха тощо.
29.12.2024, 17:11
Щодо умов договору та режиму харчування
Общий вопрос о закупке
Згідно проєкту договору про закупівлі, виконавець зобов’язаний надавати послуги з організації харчування дітей відповідно до встановленого у закладі освіти режиму харчування для вікових категорій дітей.

Запитання: Чи поширюються дані вимоги договору щодо встановленого у закладі освіти режиму харчування, якщо тривалість перерв не буде відповідати вимогам Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти пункту, затвердженого Наказом МОЗ України №2205 від 25.09.2020 (з подальшими змінами і доповненнями), зокрема, не буде дотримано такої тривалості перерв:
- для учнів 1-4-х класів не менше 30 хв. для прийому їжі;
- для учнів 5-11(12) класів не менше 20 хв. для прийому їжі?
Ответ заказчика (ответ зарегистрирован02.01.2025, 08:52)
Організація освітнього процесу не повинна призводити до перевантаження учнів та має забезпечувати безпечні, нешкідливі та здорові умови здобуття освіти. Тривалість перерв між навчальними заняттями для учнів 1-4-х класів рекомендується не менше 15 хв., 5-11(12) класів - не менше 10 хв., великої перерви - 30 хв. (для прийому їжі). Замість однієї великої перерви можна влаштовувати дві перерви по 20 хв., після другого та третього навчальних занять - для учнів 1-4-х класів, після третього та четвертого навчальних занять - для учнів 5-11(12) класів. У середині здвоєного навчального заняття необхідно організувати перерву тривалістю 10 хв. для активного відпочинку.
29.12.2024, 17:11
Щодо умов договору та лікувального харчування
Общий вопрос о закупке
Згідно проєкту договору про закупівлі, виконавець зобов’язаний надавати послуги у відповідності до потреби організації дієтичного лікувального харчування.
Чинне законодавство не зобов'язує засновників та керівників закладів освіти забезпечувати учнів, що потребують лікувального харчування таким харчуванням. Згідно пункту 10 Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затвердженого постановою КМУ від 24.03.2021 №305, лікувальне харчування може забезпечуватися у разі прийняття рішення засновником, керівником закладу.

Запитання: Чи приймалося рішення засновником, керівником закладу про забезпечення учнів, що потребують лікувального харчування таким харчуванням?
Чи проводилися замовником економічні розрахунки вартості такого лікувального харчування та чи можливо забезпечити таке харчування при ціні 50 грн. за один дітодень?

Пропозиція: Виключити з договору про закупівлі умову про організацію дієтичного лікувального харчування.
Ответ заказчика (ответ зарегистрирован02.01.2025, 08:52)
Відповідно до Додатку 11 до Санітарного регламенту для закладів
загальної середньої освіти до організації харчування дітей з особливими дієтичними потребами, включаючи харчову алергію та непереносимість окремих харчових продуктів або речовин. Особливі дієтичні потреби учнів закладів освіти підтверджуються медичною довідкою, що видана сімейним лікарем чи педіатром, де зазначено особливі дієтичні потреби учня із встановленням відповідного діагнозу. Керівником закладу освіти з батьками вирішуються такі питання в індивідуальному порядку.